Skip to main content

Zaterdag 07 september 2024

Degustatie "Pellehaut"

Cavalieri, Mortsel

De locatie

Een kasteel. Letterlijk. Kasteel Cantecroy, daar is Cavalieri gevestigd. Een groene omgeving, een statig gebouw.
In deze prachtige, rustgevende setting verwent chef Riccardo Brando zijn gasten met verfijnde Italiaanse klassiekers en een uitgebreide wijnkaart.
In deze majestueuze omgeving zal onze degustatie doorgaan, bij goed weer op het terras, anders in een gezellig zaaltje.
Voor wie dat wil voorziet chef Riccardo na de degustatie een aangepast menu.

In het glas

Waar we de voorbije jaren veel fijne producten uit de Bas-Armagnac gedegusteerd hebben, brengen we dit keer enkele producten uit de Ténarèze-streek onder de aandacht.
De familie Béraut heeft vanuit Château Pellehaut een lange traditie opgebouwd in het produceren van prachtige Armagnacs.
Ténarèze onderscheidt zich van Bas-Armagnac door de samenstelling van de bodem. In plaats van zanderige bodems met een hoog ijzergehalte, die de bas-Armagnacs hun gekende fruitigheid en zachtheid bezorgen, geeft Ténarèze met zijn klei- en kalksteen bodem de Armagnac een krachtig karakter, met meer uitgesproken tannines, en kruidige en aardse tonen.
Het parcours houden we nog even een verrassing, maar we verklappen al wel dat vijf prachtige producten van huis Pellehaut de revue zullen passeren tijdens deze degustatie, en dat er als afsluiter nog een verrassend product zal voorgesteld worden.

Het menu

Voorgerecht Parmigiana van aubergine
     OF
Zalm sashimi met avocado crème, yoghurt mayonaise met kruiden
Tussengerecht Ravioli gevuld met chianina, kalfssaus en gesmolten Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht Gegrilde tagliata van entrecote carima met rucola, Parmezaanse kaas schilfers en geroosterde aardappelen
     OF
Gegrilde filet van zeebaars al “salmoriglio”
Nagerecht Tiramisu Cavalieri
     OF
Yoghurtijs met rode vruchten en frambozencoulis

Datum
07-09-2024
Locatie
restaurant "Cavalieri", Cantegroylaan 29, 2640 Mortsel